semua Kategori
EN

Peristiwa-peristiwa Semasa

Laman Utama>Berita>Peristiwa-peristiwa Semasa

Surih Karbon Monoksida Boleh Merawat Keradangan

Masa: 2021-05-11 Hits: 61

aw0bw-wfm4o

Untuk maklumat lanjut, sila klik Sodium Hyposulfite


Karbon monoksida dikenali sebagai toksik, dan penyedutan saluran pernafasan boleh menyebabkan kerosakan otak dan juga kematian, tetapi jumlah surih karbonmonoksida boleh membantu mengurangkan keradangan. Para saintis di Jerman dan Belanda telah membangunkan cara baharu untuk menyembuhkan keradangan dengan pelepasan perlahan karbomonoksida melalui terapi fotodinamik.

Terapi fotodinamik adalah melalui tindak balas fotodinamik terpilih untuk memusnahkan tisu berpenyakit, disuntik ke dalam badan manusia atau fotosensitizer bersalut atau kulit, dan kedudukan luka penyinaran cahaya panjang gelombang tertentu, fotosensitizer akan menghasilkan bahan toksik untuk membunuh lesi. Penyelidik Universiti Jena di Jerman dan Universiti Leiden di Belanda telah mendapati bahawa pendekatan yang sama boleh mengaktifkan molekul karbon monoksida dalam badan dan permukaan badan.

Sebelumnya, molekul karbon monoksida telah dibebaskan daripada bahan yang disimpan, yang biasanya disinari dengan sinaran biru atau ultraviolet yang. lebih berbahaya. Untuk menyelesaikan masalah ini, penyelidik telah mencuba dengan photosensitizer dalam sebatian karbonil mangan yang mengandungi karbon monoksida dan kemudian menggunakan lampu merah dengan lebih selamat, photosensitizer untuk tenaga, dan pemindahan tenaga kepada sebatian karbonil mangan. Sebatian karbonil mangan untuk mendapatkan tenaga yang mencukupi, boleh membebaskan molekul karbon monoksida.

Dalam eksperimen seterusnya, para penyelidik menambah gentian plastik kepada fotosensitizer dan sebatian karbonil mangan untuk membuat rangkaian gentian, dan kemudian menutup permukaan kulit dengan keradangan, dengan penyinaran cahaya merah untuk menyembuhkan keradangan luka. Tetapi penyelidik berkata yang baru. terapi masih perlu dikaji lebih lanjut.

Hubungi Kami

Sertailah kami dan jadilah orang pertama yang mengetahui mengenai produk dan promosi terbaru kami.

Kategori panas